Умови зберігання дубових бочок з напоями

Дубові бочки для напоїв потребують спеціальних умов зберігання, що зумовлено особливостями деревини, з якої вони виготовлені. Ми надаємо рекомендації щодо зберігання порожніх дубових бочок (див. статтю «Як зберігати порожню дубову бочку»).

Умови зберігання дубових бочок, які використовуються для настоювання, корелюються залежно від напою, що зберігається в бочці. Дубові бочки з виноградним вином рекомендується зберігати при температурі 10-14 °С, з коньяком та іншими міцними спиртними напоями – 14-20 °С.

Вологість приміщення є дуже важливою характеристикою для зберігання бочки. Відносна вологість приміщень повинна бути не меншою 75%.

Приміщення, де зберігаються дубові бочки, повинне бути добре вентильованим. Небажаним є потрапляння до приміщення прямого сонячного світла (краще використовувати темні приміщення), наявність різких сторонніх запахів, плісняви, вібрацій, різкого коливання температури.