Обпалювання дубових бочок

Одним з найважливіших етапів при виробництві дубових бочок є обпалювання їх внутрішньої поверхні. Під час цього процесу відбуваються різноманітні фізичні і хімічні зміни, які в майбутньому стають вирішальними при формуванні смаку, забарвлення та аромату напоїв, котрі будуть витримуватися в даних бочках. В процесі обпалювання вуглеводи деревини карамелізуються і утворюються специфічні речовини з ароматами ванілі, карамелі, диму, тютюну, спецій та ін. Так як спирти забирають всю принадність дубових речовин саме з верхніх шарів клепки, дана процедура є обов’язковою при виготовленні напоїв.

Обпалювання дубових бочок проводиться в два етапи. Спочатку відбувається нагрівання клепок до температур, необхідних для їх вигинання. При цьому деревина постійно змочується водою. Після даного процесу клепки набувають необхідної форми і втрачають здатність повернутися до початкового стану (фіксуються).

Наступним етапом є обпалювання внутрішньої поверхні бочки. Готові бочки без дна і верхньої частини ставлять на пальники, які заповнені брусками деревини, що залишилися після попередньої обробки клепок. Внаслідок горіння даної деревини відбувається обпалювання.

Залежно від тривалості, температури, способу обпалу розрізняють три ступені обпалювання дубових бочок: легкий, середній та високий. На даний час легкий та високий ступені використовують лише у виключних випадках. Найпоширенішим є середній ступінь.

Отже, основними перевагами використання обпалювання внутрішньої поверхні бочки є:

  • фіксація клепок;
  • карамелізація вуглеводів деревини;
  • знезараження бочок.

Якщо Ви бажаєте купити дубову бочку для напоїв із середнім або іншим ступенем обпалу, зателефонуйте нам. Ми з великим задоволенням проконсультуємо Вас та допоможемо доставити товар у потрібний населений пункт. Ціна на бочки розміщена у розділі «Для напоїв», «Діжка кругла».