Які напої витримуються в дубових бочках?

Дубова бочка - основна тара і умова для витримки багатьох напоїв. Ось перелік деяких з них.

Коньяк - міцний алкогольний напій з високим вмістом етилового спирту. Початковою сировиною для коньяку є певний сорт винограду. Виноград береться тільки 7 видів. Коньячний спирт виходить при перегонці оброблених виноматеріалів або молодих сухих виноградних вин. Міцність готових коньяків: три зірочки - 40% об., чотири зірочки - 41% об., п'ять зірочок - 42% об.; вміст цукру - 1,5% для кожного з цих коньяків.

Херес - це міцне вино з ароматом смоли, мигдалю, відтінком ромашки, черемхи, горіху. Його виробляють з білих сортів винограду. Містить 20% спирту, 3% цукру.

Віскі - міцний алкогольний напій. Сировиною для виготовлення віскі є різні види зерна: пшениця, жито, ячмінь, кукурудза. Під час виробництва віскі використовується процес перегону, солодження і витримки. Вміст спирту 40-50% об., але деякі сорти віскі мають міцність до 60% об.

Ром - міцний спиртний напій, що виготовляється з соку цукрової тростини. Легкий ром зазвичай має міцність 40% об., важкий - до 48,5% об. і більше. Ром надходить у продаж при міцності 57%.

Текіла - міцний перегінний алкогольний напій (мексиканська горілка). В основі напою спирт з ферментованого соку блакитної агави. Міцність 45% об.

Бурбон - це алкогольний напій (відноситься до розряду віскі) золотистого кольору з ароматом ванілі та кориці. Основною сировиною для виготовлення бурбона є 51% кукурудзи, а другим компонентом може бути як овес, так і жито. Його виробляють шляхом перегонки. Міцність 45% об.

Кагор - це виноградне вино. Колір вина рубіново-червоний. Кагор має м'який і оксамитовий смак з нотками смородини, вишні, чорносливу, малини і шоколаду. Вміст спирту і цукру 16% - у ординарних винах і 18-25% цукру - в марочних (спирт - 16% і цукор - 180 г/л).

Портвейн - кріплене виноградне вино з відтінками ванілі, фруктів і навіть коньячної гірчинки. Портвейн марочний і ординарний містить 17-20% спирту і 6-14% цукру.

Мускат - десертне вино, яке виготовляється з мускатних сортів білого, чорного та рожевого винограду. Вино має відтінки акації, чорносливу, какао, меду, шоколаду, мигдалю. Містить від 13 до 16 об.% спирту і від 20 до 30% цукру.

Мадера - це кріплене виноградне вино з пряно-смолистим смаком, тонами фундука, мигдалю, а також хересно-коньячними нотками. Міцність - 19%, цукру - 4%.

Кальвадос - міцний алкогольний напій, який виготовляється з яблучного соку (яблучна горілка). Неповторний букет кальвадосу виходить завдяки тому, що в певних пропорціях змішуються солодкі, гіркі, гірко-солодкі і кислі сорти яблук. Міцність готового кальвадосу - 40%.

Арманьяк - міцний спиртний напій на основі вина. Хороший арманьяк має сім основних ароматів: лісового горіха, персика, фіалки, липи, ванілі, перцю, а також чорносливу. Міцність арманьяку не менше 40% об.

Малага - це десертне вино з яскраво відчутними шоколадно-кавовими відтінками. За вмістом спирту вина поділяються на природно-солодкі, із вмістом спирту не більше 13%, лікерні та десертні (солодкі натуральні). Спирт в межах від 15 до 22%.

Сливовиця (ракія) - міцний спиртний напій на основі сливового вина. Міцність сливовиці досягає 45%, а при подвійній перегонці - 75%.

Боровичка - словацький алкогольний напій міцністю від 37% до 55%. Основою для напою служать ягоди чорного ялівцю.

Грапа - італійський алкогольний напій. Сировиною для напою є мезга - це вижимка ягід, кісточок, гілочок винограду після віджимання для виготовлення вина. Міцність від 40% до 50%.

Старка - алкогольний напій, який одержують шляхом старіння міцної житньої горілки в дубових бочках з-під вина з додаванням яблуневого і грушевого листя, квіток липи. Міцність 40-43% об.

Бастардо - це червоне десертне виноградне вино. Вміст: спирт 16% об., цукор 12%.

Мукузани - грузинське сухе червоне вино. Сировиною для напою є виноград сорту Сапераві. Вино має червоний колір, м'який аромат дуба і ягід. Міцність 10,5-12,5% об.

Напареулі - червоне сухе вино. Виробляється з сорту винограду Сапераві. Тісно-гранатового кольору. Має нотки сливи. Вміст спирту 10,5%-12% об.

Метакса - це грецький міцний алкогольний напій (бренді). Виготовляється цей напій із суміші виноградного бренді і виноградного вина з додаванням трав'яного настою. Має солодкуватий фруктовий смак. Міцність 40% об.

Тутівка - міцний алкогольний напій. Виготовляється шляхом перегонки бражки з ягід білої і чорної шовковиці (тута). Відтінок жовтувато-зелений. Має тонкий і своєрідний ароматом тутової ягоди.