Як підготувати нову бочку із липи під мед?

Бочки для меду ми виготовляємо із липи, яка є одним із найкращих матеріалів для бондарного посуду. Липова деревина має багато переваг як при виготовленні виробів, так і при зберіганні та транспортуванні продуктів харчування в них. Вона майже не коробиться і має низьку схильність до розтріскування та розсихання, що є дуже важливим при тривалому використанні виробів із липи без контакту з вологою.

Бондарний посуд, виготовлений із липи, не надає продуктам харчування, які зберігаються в ньому, неприємного запаху і присмаку.

Липові вироби призначені для зберігання і транспортування меду, вершкового масла, червоної та чорної ікри, води і всіляких прохолодних напоїв тощо.

Кадки для меду не потребують особливої підготовки перед використанням. Але враховуючи те, що липа як матеріал дуже світла, з метою попередження забруднень зовні діжечки рекомендуємо покривати воском. Воском також можна покривати діжечку і всередині, щоб деревина не втягувала мед.

Кадки для меду часто купують на подарунки.