Скільки має бути вина або коньяку в бочці при зберіганні?

Дубова бочка з вином

Якщо Ви плануєте в дубову бочку залити вино для настоювання на тривалий термін, то її в такому випадку потрібно заповнити напоєм повністю з мінімальним недоливом, щоб уникнути переливань при коливаннях температури. Коли рівень вина в бочці знизиться, наприклад, через проби, випаровування, вбирання напою дубовою клепкою тощо і утвориться повітряна пробка, то бочку потрібно буде долити вином, щоб для кисню в ній залишалося мінімум місця. Інакше надлишковий кисень швидко окислить Ваш напій і ви отримаєте оцет.

Якщо Ви використовуєте бочку в якості тари для розливу вина, то в проміжках між використанням її треба тримати або до верху заповненою, або дивитися інструкцію про зберігання порожньої дубової тари.

Дубова бочка з коньяком

Коньячні спирти витримують в дубових бочках з рівнем недоливу 2% від об’єму. Це потрібно для можливого збільшення або зменшення об’єму напою в результаті зростання або зниження температури зберігання. При недоливі коньячні спирти не такі примхливі, як вино, але зайвого повітря у бочці все одно не має бути, так як порушуються процеси окислення напою.