Колотий дуб. Технологія виробництва наших бочок

Ми виготовляємо бочки за класичними технологіями з добірної, екологічно чистої колотої деревини дуба звичайного або черешкового (фото 1, 2).

Фото 1, 2, 3, 4. Дуб звичайний або черешковий (Quercus robur L.)

Все починається із матеріалу. Заготовляємо його з дерев, які мають поважний вік. (фото 3, 4). Стовбур дуба ріжеться на колоди необхідної довжини, які потім розколюємо (підкреслюємо – розколюємо, а не розпилюємо) радіально на сегменти (фото 5, 6, 7, 8).

Фото 5, 6, 7, 8. Радіальний розкол колод на сегменти
Радіально колоті сегменти знову колемо навпіл до отримання заготовок приблизно шириною 5-15 см і товщиною 5 15 см. (фото 9). Така технологія забезпечує те, що волокна і капіляри дерева розташовуються правильно уздовж клепок.
Фото 9. Заготовки деревини дуба для майбутньої клепки

Із заготовок знімаємо зовнішні шари, після чого формуємо клепки для майбутніх бочок, сортуючи їх по товщині, ширині та довжині. Потім, протягом тривалого часу, сформовані клепки просушуємо при природній вологості. (фото 10, 11, 12, 13). Це необхідно для того, щоб вони втратили зайві дубильні речовини.

Фото 10, 11, 12, 13. Посортовані заготовки клепок для майбутніх бочок

Дубова бочка, виготовлена із колотого дуба, є технологічно правильно зробленою тарою, яка використовується при довгостроковому настоюванні та витримці напоїв.

Для порівняння. Колотий дуб утворюється в результаті розколювання колоди дуба на сегменти, подібні на шматочки торта (фото 14), пиляний дуб утворюється в результаті розпилювання колоди вподовж на дошки (фото 15). Із такого матеріалу якісну діжку зробити неможливо.

Фото 14. Колотий дуб
Фото 15. Пиляний дуб

Купити дубову бочку для вина, коньяку, соління із колотого дуба Ви завжди зможете, зателефонувавши нам. Ми з радістю проконсультуємо Вас та допоможемо доставити товар у потрібне місто.

Ціна на дубові бочки із колотого дуба зазначена у розділі «Для напоїв»

Зверніть увагу, дубові бочки перед використанням потребують спеціальної підготовки. Правильно її виконати Вам допоможе блок «Інструкції», розміщений на нашому сайті.

Бочки для вина, коньяку із колотого дуба від виробника. Справжні дубові бочки. Якісна дубова бочка для напоїв. Виготовлення дубових бочок для вина, коньяку, соління із колотого дуба. Ви можете легко купити бочку із колотого дуба (ціна) у нас. Бочка із колотого дуба в Києві, купити, Україна. Виробництво дубових бочок із колотого дуба.